Χρόνος βρασμού: 20 λεπτά
Παρασκευάζεται με γάλα και πλιγούρι.
Μαγειρεύεται: Κοκκινιστός, με πατάτες και κρεμμύδια. Κοκκινιστός, με χοχλιούς. Σαν σάλτσα ζυμαρικών, αντικαθιστώντας τον κιμά. Σαν συμπλήρωμα στις σάλτσες για μελιτζάνες, μπάμιες, φασολάκια. Σαν γέμιση, σε ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια (στα γεμιστά)
Συστατικά: 100% ελληνικό πλιγούρι από σκληρό σιτάρι, γάλα, αλάτι.
Περιέχει γλουτένη από το σιτάρι
Καθαρό βάρος: 500 γρ.
Product Description
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
Σε 2 ½ λίτρα νερό ( ή ζουμί από κρέας ) που βράζει ρίχνουμε 200 γρ. Χόντρο << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> και τον αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά. ( Κατά τον βρασμό ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει ). Σερβίρεται σαν σούπα.
Μπορείτε να τον μαγειρέψετε είτε:
• Σαν σούπα, στο ζουμί από το βραστό κρέας.
• Κοκκινιστός, με πατάτες και κρεμμύδια.
• Κοκκινιστός, με χοχλιούς ( σαλιγκάρια ).
• Σαν σάλτσα ζυμαρικών, αντικαθιστώντας τον κιμά.
• Σαν συμπλήρωμα στις σάλτσες για μελιτζάνες, μπάμιες, φασολάκια.
• Σαν γέμιση, σε ντομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια (στα γεμιστά )
• Αντικαθιστώντας τον κιμά στη γέμιση στις ΚΡΕΠΕΣ
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά 100g
Ενέργεια 1582,6kJ/378kcal
Λιπαρά 2,9g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,53g
Υδατάνθρακες 78,6 g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,5g
Εδώδιμες ίνες 1,3g
Πρωτεϊνες 13,4g
Αλάτι 1,45g