Χρόνος βρασμού: 4 – 5 λεπτά
Παραδοσιακή γεύση και πλούσιο μέγεθος! Τις προτείνουμε σκέτες με ανθότυρο, με σάλτσα στο φούρνο ή με κόκορα κρασάτο.
Συστατικά: 100% ελληνικό σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, φρέσκα ελληνικά αυγά και γάλα.
Περιέχει γλουτένη από το σιτάρι
Καθαρό βάρος: 500 γρ.
Product Description
ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
Σε 1700 λίτρα νερό ( ή ζουμί από κρέας ) που βράζει ρίχνουμε 500 γρ. Χυλοπιτάκι << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> και τις αφήνουμε να βράσουν για 3 – 4 λεπτά. Μετά το βράσιμο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, περιχύνουμε με 100 γρ. ελαιόλαδο ( ή φρέσκο βούτυρο ) και τις αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά. Σερβίρονται ζεστές με σάλτσα της προτίμησης σας και τριμμένο ξηρό ανθότυρο ( ή κεφαλοτύρι ).
Μπορείτε επίσης να το μαγειρέψετε
σαν σούπα σε ζουμί από κρέας,
σαν γαλοχυλόπιτα,
σαν γιουβέτσι στο φούρνο ή την κατσαρόλα.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά 100g
Ενέργεια 1538kJ/367kcal
Λιπαρά 0,6g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,13g
Υδατάνθρακες 78,4g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,1g
Εδώδιμες ίνες 0,4g
Πρωτεϊνες 12,2g
Αλάτι 0,19g