E: info@kritikigi.gr

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ

Χρόνος βρασμού: 20 λεπτά
Ζυμωμένο με αυγά, γάλα και σιμιγδάλι, που προσφέρουν μια ξεχωριστή, πλούσια γεύση. Ιδανικό για γιουβέτσι, διαθέτει εξαιρετική εμφάνιση, που επιβάλλει την παρουσία του στο πιάτο…
Συστατικά: 100% ελληνικό σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, φρέσκα ελληνικά αυγά και γάλα.
Περιέχει γλουτένη από το σιτάρι

Καθαρό βάρος: 500 γρ.

Product Description

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
Γιουβέτσι. Κοκκινίζουμε κρέας στη κατσαρόλα ή τον φούρνο. Προσθέτουμε 1500 γραμμάρια νερό. Όταν βράσει προσθέτουμε 500 γρ. Κριθαράκι << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> και το  αφήνουμε να βράσουν  για 20 λεπτά περίπου. Σερβίρετε ζεστό με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.
Κριθαρότο. Τσιγαρίζουμε τα λαχανικά με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κριθαράκι << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> και το τσιγαρίζουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε λίγο, λίγο 1700 νερό βρασμένο και όταν τραβήξει το νερό είναι έτοιμο το κριθαρότο. Το αφήνουμε λίγο ζουμερό.
Σερβίρετε ζεστό με τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά 100g
Ενέργεια 1538kJ/367kcal
Λιπαρά 0,6g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,13g
Υδατάνθρακες 78,4g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,1g
Εδώδιμες ίνες 0,4g
Πρωτεϊνες 12,2g
Αλάτι 0,19g