E: info@kritikigi.gr

ΤΡΑΧΑΝΑΣ

Χρόνος βρασμού: 3 – 4 λεπτά
Κλασική γεύση, με την προσθήκη αυγών και γάλατος.
Συστατικά: 100% ελληνικό σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, φρέσκα ελληνικά αυγά και γάλα.
Περιέχει γλουτένη από το σιτάρι

Καθαρό βάρος: 500 γρ.

Browse Wishlist

Product Description

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
Σε  1700  λίτρα νερό ( ή ζουμί από κρέας ) που βράζει  ρίχνουμε 500 γρ. Τραχανά << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> και τον αφήνουμε να βράσουν  για 3 – 4 λεπτά. Μετά το βράσιμο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, περιχύνουμε με 100 γρ.  ελαιόλαδο ( ή φρέσκο βούτυρο ) και τον αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να τραβήξει τα υγρά. Σερβίρεται ζεστός προσθέτοντας χοντροτριμμένο πιπέρι και με μικρά τεμάχια φέτας, ή τριμμένο ξηρό ανθότυρο  ή κεφαλοτύρι .
Μπορείτε επίσης να το μαγειρέψετε σαν σούπα σε ζουμί από κρέας,
Επίσης μπορούμε να τον προσθέσουμε σε μια σαλάτα με λαχανικά και όσπρια.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά 100g
Ενέργεια 1538kJ/367kcal
Λιπαρά 0,6g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,13g
Υδατάνθρακες 78,4g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,1g
Εδώδιμες ίνες 0,4g
Πρωτεϊνες 12,2g
Αλάτι 0,19g