E: info@kritikigi.gr

ΤΡΥΠΗΤΑΚΙ

Χρόνος βρασμού: 3 – 4 λεπτά
Αυγά, γάλα και σιμιγδάλι είναι τα… μυστικά συστατικά αυτής της λαχταριστής συνταγής! Άψογος συνδυασμός με θαλασσινά!
Συστατικά: 100% ελληνικό σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, φρέσκα ελληνικά αυγά και γάλα.
Περιέχει γλουτένη από το σιτάρι

Καθαρό βάρος: 500 γρ.

Browse Wishlist

Product Description

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
Σε  1700  λίτρα νερό ( ή ζουμί από κρέας ) που βράζει  ρίχνουμε 500 γρ. Τρυπητάκι << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> και το  αφήνουμε να βράσει  για 3 – 4 λεπτά. Μετά το βράσιμο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, περιχύνουμε με 100 γρ.  ελαιόλαδο ( ή φρέσκο βούτυρο ) και τις αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά. Σερβίρετε ζεστές με σάλτσα της προτίμησης σας και τριμμένο ξηρό ανθότυρο  ( ή κεφαλοτύρι ).
Με το Τρυπητάκι << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> μπορούμε
• Είτε να κάνουμε παστίτσιο,
• Είτε να το ψήσουμε με θαλασσινά ( καλαμαράκια, χταπόδι, σουπιές κ.λ.π. )
• Είτε μετά από βράσιμο 2 λεπτών, να το χρησιμοποιήσουμε αντί για ρύζι στα γεμιστά.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά 100g
Ενέργεια 1538kJ/367kcal
Λιπαρά 0,6g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,13g
Υδατάνθρακες 78,4g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,1g
Εδώδιμες ίνες 0,4g
Πρωτεϊνες 12,2g
Αλάτι 0,19g