E: info@kritikigi.gr

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΛΕΠΤΕΣ

Χρόνος βρασμού: 1 – 1,5 λεπτά
Εύπεπτες, με φίνα γεύση και λεπτή εμφάνιση. Γευτείτε τις σε αλμυρή εκδοχή (σε ρολό με απάκι και μανιτάρια, σε ζουμί από κρέας, με θαλασσινά) ή σε γλυκιά εκδοχή, με μέλι και ξηρούς καρπούς!
Συστατικά: 100% ελληνικό σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, φρέσκα ελληνικά αυγά και γάλα.
Περιέχει γλουτένη από το σιτάρι

Καθαρό βάρος: 500 γρ.

Browse Wishlist

Product Description

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
Σε  1700  λίτρα νερό ( ή ζουμί από κρέας ) που βράζει  ρίχνουμε 500 γρ. Χυλοπίτες  Λεπτές << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> και τις  αφήνουμε να βράσουν  για 1 – 1,5 λεπτά. Μετά το βράσιμο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, περιχύνουμε με 100 γρ.  ελαιόλαδο ( ή φρέσκο βούτυρο ) και τις αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά. Σερβίρονται ζεστές με σάλτσα της προτίμησης σας και τριμμένο ξηρό ανθότυρο  ( ή κεφαλοτύρι ).
Γευτείτε τις
σε αλμυρή εκδοχή
• σε ζουμί από κρέας και κρητικό ξηρό ανθότυρο ( κλασικό πιάτο στους γάμους στην Ανατολική Κρήτη ),
• με θαλασσινά ( καλαμαράκια, σουπιές, γαρίδες αστακό και καλό τσίπουρο ),
• με κόκκινη σάλτσα με κοκκινιστό κρέας ή κεφτεδάκια,
• ρολό με απάκι, γραβιέρα, και λαχανικά
ή σε γλυκιά εκδοχή,
με μέλι και ξηρούς καρπούς!!! ( βλέπε αντίστοιχη την συνταγή μας )
Βάλετε τη φαντασία σας να ταξιδέψει και το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά 100g
Ενέργεια 1538kJ/367kcal
Λιπαρά 0,6g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,13g
Υδατάνθρακες 78,4g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,1g
Εδώδιμες ίνες 0,4g
Πρωτεϊνες 12,2g
Αλάτι 0,19g