E: info@kritikigi.gr

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΙ

Χρόνος βρασμού: 1 – 1,5 λεπτά
Στις δύσκολες ημέρες της Κατοχής, τότε που τα τρόφιμα έπρεπε να καλύψουν τις άμεσες ανάγκες επιβίωσης, το χαρούπι ήταν μια τροφή γεμάτη θρεπτική αξία, με ξεχωριστή, γλυκιά και ιδιαίτερα αρωματική γεύση. Δίκαια ονομάστηκε «η σοκολάτα της Κατοχής». Οι χυλοπίτες με χαρούπι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακριβώς όπως και οι χυλοπίτες με σοκολάτα.
Συστατικά: 100% ελληνικό σιμιγδάλι από σκληρό σιτάρι, χαρουπάλευρο.
Περιέχει γλουτένη από το σιτάρι

Καθαρό βάρος: 500 γρ.

Browse Wishlist

Product Description

ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ:
Σε  1700  λίτρα νερό ( ή ζουμί από κρέας ) που βράζει  ρίχνουμε 500 γρ. Χυλοπίτες  Χωριάτικες με Χαρούπι << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> και τις  αφήνουμε να βράσουν  για 1 – 1,5 λεπτά. Μετά το βράσιμο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία, περιχύνουμε με 100 γρ.  ελαιόλαδο ( ή φρέσκο βούτυρο ) και τις αφήνουμε για 2 – 3 λεπτά να τραβήξουν τα υγρά. Σερβίρονται ζεστές με σάλτσα της προτίμησης σας και τριμμένο ξηρό ανθότυρο  ( ή κεφαλοτύρι ).
Γευτείτε τις
σε αλμυρή εκδοχή
• Με κόκκινη σάλτσα με μοσχάρι ή αγριογούρουνο, ή κυνήγι
• με κόκκινη σάλτσα με κοκκινιστό κρέας ή κεφτεδάκια,
ή σε γλυκιά εκδοχή,
με μέλι και ξηρούς καρπούς!!! ( βλέπε αντίστοιχη την συνταγή μας )
Βάλετε τη φαντασία σας να ταξιδέψει και το αποτέλεσμα θα είναι φανταστικό.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ανά 100g
Ενέργεια 1538kJ/367kcal
Λιπαρά 0,6g
εκ των οποίων κορεσμένα 0,13g
Υδατάνθρακες 78,4g
εκ των οποίων σάκχαρα 1,1g
Εδώδιμες ίνες 0,4g
Πρωτεϊνες 12,2g
Αλάτι 0,19g