E: info@kritikigi.gr
Γιουβέτσι με κριθαράκι

Γιουβέτσι με κριθαράκι

Υλικά:
1 κιλό κρέας ( αρνί ή μοσχάρι, ή κοτόπουλο, ή κουνέλι )
130 γρ. ελαιόλαδο
4-5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
500γρ. κριθαράκι
Αλάτι, πιπέρι
200 γρ. τριμμένο τυρί

Εκτέλεση:
Κόβουμε το κρέας σε μικρά τεμάχια και το βάζουμε σε ταψί ή πήλινο σκεύος.
Αλατοπιπερόνουμε, περιχύνουμε το ελαιόλαδο και τις ξυσμένες ντομάτες. Προσθέτουμε 250 γρ. νερό και το βάζουμε σε μέτριο φούρνο ( περίπου 180 – 200 βαθμούς Κελσίου ) να ψηθεί. Αφού έχει σχεδόν ψηθεί προσθέτουμε 1000 γρ. ζεστό νερό ( το σύνολο των υγρών να είναι 1700γρ. ) , το κριθαράκι και λίγο αλάτι, το ανακατεύουμε και το βάζουμε ξανά στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου ( μέχρι να τραβήξει τα πολλά υγρά. Το σερβίρουμε ζεστό πασπαλισμένο με τυρί.