E: info@kritikigi.gr

Χυλοπίτες Λεπτές Κρητική γη Αγκαλιασμένες

Χυλοπίτες Λεπτές Κρητική γη Αγκαλιασμένες

Χυλοπίτες Λεπτές Κρητική γη Αγκαλιασμένες

Υλικά:

250γρ. Χυλοπίτες Λεπτές ΄΄ Κρητική γη ΄΄
150γρ. απάκι κομμένο σε λεπτές φέτες
150γρ. γραβιέρα κομμένη σε φλούδες
½ πιπεριά πράσινη φλάσκα κομμένη σε λωρίδες
1 πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες και φλούδες
2 φύλλα κρούστας
50γρ. ελαιόλαδο
Ρίγανη ή θρούμπα
Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις Λεπτές χυλοπίτες “‘Κρητική γη” για 2 λεπτά. Τις σουρώνουμε, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε

Απλώνουμε τα δυο φύλλα κρούστας πάνω σε αντικολλητική λαδόκολλα και τοποθετούμε τις χυλοπίτες κάθετα

Απλώνουμε πάνω στις χυλοπίτες, το απάκι, τα καρότα, τις πιπεριές και τη γραβιέρα

Πασπαλίζουμε με το πιπέρι και τη ρίγανι

Τυλίγουμε το φύλλο κρούστας με τα υλικά σφικτά με την βοήθεια της λαδόκολλας . Ραντίζουμε το φύλλο με το ελαιόλαδο.

Στρίβουμε τη λαδόκολλα στις άκρες σαν καραμέλα και το τοποθετούμε σε ένα πιρέξ

Ψήνουμε σε φούρνο για 60 λεπτά σε 180 βαθμούς Κελσίου

Σερβίρετε κρύο κομμένο σε λεπτές φέτες.