E: info@kritikigi.gr
Χυλοπίτες λεπτές “Κρητική Γη” με θαλασσινά

Χυλοπίτες λεπτές “Κρητική Γη” με θαλασσινά

Εμείς στην Κίσαμο, έχουμε στενή και βαθιά σχέση με την θάλασσα. Πως θα μπορούσαν να έλειπαν τα θαλασσινά από τα πιάτα μας;
Χυλοπίτες λεπτές “Κρητική Γη” με θαλασσινά:

Υλικά:

500γρ. χυλοπίτες λεπτές
Μισό χταπόδι
Μια σουπιά
Μερικά καλαμάρια
Ένα κιλό γαρίδες
Δυο ντομάτες αλεσμένες
Ένα κρεμμύδι
Ένα ποτήρι λευκό κρασί
Μισή κούπα ( 100 γρ. ) ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
200γρ. πικάντικο τυρί
Εκτέλεση:

Βράζουμε το χταπόδι τη σουπιά, τα καλαμάρια και τις γαρίδες το κάθε ένα χωριστά
.Κατόπιν τα τεμαχίζουμε σε μικρά τεμάχια.
Σε βαθύ τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό για να ψηθεί η σάλτσα, στο τέλος βάζουμε λίγο από το ζουμί που έχομε βράσει τις γαρίδες μαζί με τα τεμαχισμένα θαλασσινά και τα αφήνουμε να τραβήξουν.
Βράζουμε τις χυλοπίτες για 1-2 λεπτά.
Α) Είτε τις πλένουμε, τις τοποθετούμε σε φαρδιά πιατέλα και προσθέτουμε τη σάλτσα με τα θαλασσινά που ετοιμάσαμε. Τα ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο τυρί.
Β) Είτε τις προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα τα ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά για μισό λεπτό προσθέτουμε στο τέλος το τυρί και σερβίρουμε.