E: info@kritikigi.gr
Χυλοπίτες Λεπτές με θαλασσινά

Χυλοπίτες Λεπτές με θαλασσινά

Υλικά:
500γρ. χυλοπίτες λεπτές ΄΄Κρητική γη ΄΄
Ένα μικρό χταπόδι
Δυο μέτριες σουπιές
Δυο καλαμαράκια
250γρ. γαρίδες
Δυο ντομάτες αλεσμένες
Ένα κρεμμύδι
Ένα ποτήρι λευκό κρασί
100 γρ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
200γρ. πικάντικο τυρί

Εκτέλεση
Βράζουμε το χταπόδι, τις σουπιές, τα καλαμαράκια μέχρι να ψηθούν
Ξεχωριστά βράζουμε τις γαρίδες και κατόπιν τις καθαρίζουμε
Τεμαχίζουμε τα θαλασσινά σε μικρά τεμάχια
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο, το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τη ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε λίγο νερό για να ψηθεί η σάλτσα, στο τέλος βάζουμε λίγο από το ζουμί που έχομε βράσει τις γαρίδες μαζί με τα τεμαχισμένα θαλασσινά και τα αφήνουμε να τραβήξουν.
Βράζουμε τις χυλοπίτες για 2 – 3 λεπτά. Τις πλένουμε για να σταματήσει ο βρασμός, τις τοποθετούμε σε φαρδιά πιατέλα και προσθέτουμε τη σάλτσα με τα θαλασσινά που ετοιμάσαμε. Τα ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε από πάνω λίγο τυρί