E: info@kritikigi.gr
ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ  ΜΑΚΡΙΕΣ  ΜΕ ΚΟΚΟΡΑ

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΑΚΡΙΕΣ ΜΕ ΚΟΚΟΡΑ

Υλικά:
500γρ. Μακριές χυλοπίτες
Ένα κόκορα περίπου 2 κιλών ( τεμαχισμένος σε μερίδες )
Μία κούπα ( 250γρ. ) ελαιόλαδο
Ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Δύο ντομάτες ώριμες αλεσμένες
Τοματοπολτό μία κουταλιά
Δυο ποτήρια κρασί κόκκινο
200γρ. τυρί ( γραβιέρα ή κεφαλοτύρι )
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ψήνουμε τον κόκορα κοκκινιστό στην κατσαρόλα
Βράζουμε τις Μακριές χυλοπίτες για 3-4 λεπτά. Τις τοποθετούμε σε φαρδιά πιατέλα και προσθέτουμε σάλτσα από τον κόκορα για να λαδώσουν.
Σερβίρονται σε ατομικό πιάτο με λίγο τυρί

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: Μπορεί μετά την ολοκλήρωση του ψησίματος του κόκορα να τον τραβήξουμε από τη κατσαρόλα, να προσθέσουμε νερό ( 1,5 κιλά ) και να βράσουμε τις χυλοπίτες. Στην περίπτωση αυτή η γεύση θα είναι ποιο πλούσια

Το φαγητό της Κυριακής