E: info@kritikigi.gr
Χόντρος > στιφάδο με κάστανα

Χόντρος << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> στιφάδο με κάστανα

Υλικά:
• ½ κιλό κάστανα καθαρισμένα
• 250 γρ. Χόντρος << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >>
• ½ κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
• 4 σκελίδες σκόρδο
• ½ ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
• ½ ποτήρι του κρασιού κρασί
• 2 μεγάλες ντομάτες τριμμένες
• 1 κουταλάκι πελτέ ντομάτα
• αλάτι πιπέρι, 1 ξύλο κανέλα, 4-5 μοσχοκάρφια, 2 φύλλα δάφνης
• Νερό

Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και σβήνουμε με το κρασί.
Προσθέτουμε τα κάστανα, που τα αφήνουμε λίγο να τσιγαριστούν με τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε με την τριμμένη ντομάτα, τον πελτέ, αλάτι και τα μπαχαρικά.
Προσθέτουμε νερό σχεδόν να τα σκεπάσει και, μόλις πάρει βράση το φαγητό μας, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Στα τελευταία 20 λεπτά προσθέτουμε το Χόντρο << ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ >> και συμπληρώνουμε σιγά, σιγά, βραστό νερό μέχρι να ψηθεί.
Προσοχή! Όσο βράζει ο Χόντρος ανακατεύουμε ελαφρά για να μην μας κολλήσει.
Τελειώνοντας το φαγητό πρέπει να έχει γίνει ζουμερό.