Συνταγή: εστιατόριο Γραμβούσα

Σκιουφιχτά με μοσχαράκι κοκκινιστό
Ingredients
- 500 γρ. σκιουφιχτά
- 1 κιλό μοσχάρι
- 2 ντομάτες
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 3 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 180 γρ. κόκκινο κρασί
- 300 γρ. ελαιόλαδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 2 ξυλάκια κανέλας
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Κόβουμε το μοσχάρι σε μεγάλα κομμάτια.
- Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα να βράζει.
- Σοτάρουμε το μοσχάρι για 5 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα.
- Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε να ψηθέι για 5-10 λεπτά.
- Προσθέτουμε την δάφνη, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι.
- Βράζουμε για 10 λεπτά τα σκιουφιχτά σε αλατισμένο νερό.
- Ανακατέβουμε τα σκιουφιχτά με την σάλτσα και τα αφήνουμε να ψηθούν για 3-5 λεπτά ακόμα.
- Tip: αν χρειαστεί νερό στην σάλτσα, χρησιμοποιούμε το νερό στο οποίο βράσαμε τα σκιουφιχτά.
- Servings : 4
- Ready in : 40 Minutes
- Course : Main dish
- Recipe Type : DinnerLunch
- Ingredient : Beef, Σκιουφιχτό