
Χυλοπίτες με γαρίδες
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Intermediate
Ingredients
- 500 γρ. χυλοπίτες μακριές
- 500 γρ. γαρίδες
- 200 γρ. ελαιόλαδο
- 1 ντομάτα
- μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- αλάτι
- πιπέρι
Instructions
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ντομάτα.
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες.
- Βράζουμε τα κελύφη από τις γαρίδες και κρατάμε τον ζωμό.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε την ντομάτα και αφήνουμε για μερικά λεπτά να ψηθεί.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι αφήνουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις γαρίδες για ένα λεπτό από την κάθε πλευρά.
- Βάζουμε τις χυλοπίτες για ένα λεπτό σε νερό που βράζει και στην συνέχεια τις ανακατέβουμε μαζί με την σάλτσα για ακόμα ένα λεπτό σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελαιόλαδο.