
Χυλοπίτες με σάλτσα ντομάτας
-
- Prep Time
- Minutes
-
- Cook Time
- Minutes
- Difficulty Level Easy
Ingredients
- 1 κρεμμύδι
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 250 γρ. ντοματίνια
- 250 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 10 γρ. βασιλικό
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 100 γρ. κοκκίνο κρασί
Instructions
- Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για μερικά λεπτά και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα κονκασέ και τα ντοματίνια κομμένα στην μέση.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και καστανή ζάχαρι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά.
- Σβήνουμε με κόκκινο κρασί και προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά.
- Βράζουμε τις χυλοπίτες για δύο λεπτά και σουρόνουμε το νερό.
- Ανακατεύουμε την σάλτσα ντομάτας με τις χυλοπίτες και σερβίρουμε με λίγο ελαιόλαδο.